Home » Ministrica Naida Hota-Muminović: Žao mi što Stjepan Kljujić živi pod teretom predrasuda

Ministrica Naida Hota-Muminović: Žao mi što Stjepan Kljujić živi pod teretom predrasuda

Ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović oglasila se svome Facebook profilu, po prvi put nakon što je Stjepan Kljujić iznio uvrede na njen račun koje su izazvale lavinu reakcija u javnosti.

Hota-Muminović se zahvalila građanima i građankama “koji su pokazali da su budni i da bdiju nad slobodom”.

“Većina ljudi koji su reagovali ne poznaju me lično, brane princip. Hvala puno kolegama i prijateljima na njihovim riječima podrške. Ipak, bila mi je posebna privilegija dobiti poruke od mojih učitelja i učenika. Hvala svima”, napisala je ministrica Hota-Muminović.

Istakla je kako će Stjepana Kljujića pokušati zapamtiti po ulozi koju je imao kada je Bosna i Hercegovina obnavljala svoju državnost.

“Ne brine me Stjepan Kljujić. Nastojat ću zapamtiti njegovu ulogu u periodu kada je Bosna i Hercegovina obnavljala svoju državnost, a njeni građani se izjašnjavali za slobodnu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, domovinu svih njenih naroda i građana. Žao mi je što živi pod teretom predrasuda. To je teška pozicija. Ako mu mogu olakšati tu poziciju, tu sam, da uz šećerli kafu, sarajevski porazgovaramo. Mojim je roditeljima uvijek bio drag, kao gospodin sa lulom i šeširom. Prenosim mu njihove pozdrave, kažu da i dalje vjeruju da Sarajevo pripada svima koji ga vole”, poručila je Kljujiću Hota-Muminović.

  KIO SDA ZDK jednoglasno odlučio: Ovo su kandidati SDA od Države do Kantona

Podsjetila je kako je protiv predsjednika Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja postoji prijava u policiji zbog remećenje javnog reda i mira i vrijeđanje na osnovu vjerskog identiteta.

“Djeca nas gledaju i uče po modelu. Mi smo nasilno društvo i bit ćemo nasilno sve dok ne počnemo ukazivati na nasilje, distancirati se od nasilnika, podsticati nasilnike da potraže pomoć ili da se sklone kako ne bi izgubili kontrolu nad svojim ponašanjem”, upozorila je ministrica.

Posebnu podršku je dala vojnikinji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja se bori za pravo da nosi maramu u vojnoj službi u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Klix