Home » Misa bdijenja u Zenici- Osjetimo mir i svjetlost u nemirnom vremenu

Misa bdijenja u Zenici- Osjetimo mir i svjetlost u nemirnom vremenu

U katoličkim crkvama širom zeničke župe večeras je održana misa bdijenja/uočnica kojom je najavljen dolazak jednog od najvećih katoličkih praznika Božića.

Mise su služene u svim zeničkim crkvama, a veliki broj vjernika okupio se i u Crkvi Svetog Ilije u Zenici gdje su misom uočnicom obilježili Badnjak i najavili dolazak Božića.

Fra Mirko Kepić u večerašnjem obraćanju sve vjernike je pozvao da osjete prisustvo Isusovo te u vremenu iskušenja i tmine osjete mir i svjetlost.

“On je došao da živi odgovor. Mi gledamo život koji na križu daje odgovor, uskrsnućem i kažemo: ‘Hodi s nama u ljubavi i nikad nas ne ostavlja bez nje’. Shvatamo li sada koji je ovo mir? Shvatamo li šta ova noć hoće reći našem nemirnom vremenu i našem srcu? Neka ova čarobna noć, savršena atmosfera, svi mi, doživimo koliko je bogatstvo u ovom događaju i da nas on ispuni”, kazao je Kepić.

Zbog zabrane kretanja iza 23 sata u katoličkim župama večeras neće biti služena tradicionalna misa ponoćka, a na kraju obraćanja prisutnima Kepić je svim vjernicima čestitao Božić.

Klix.ba