Home » Mješovita srednja tehnička škola Travnik postala prva škola izvrsnosti u BiH

Mješovita srednja tehnička škola Travnik postala prva škola izvrsnosti u BiH

Svečanom ceremonijom u srijedu je u Travniku promovirana Mješovita srednja tehnička škola Travnik kao prva škola izvrsnosti u Bosni i Hercegovini, a tom prigodom premijer Kantona Središnja Bosna (KSB) Tahir Lendo kazao je kako će ova škola biti uzor drugima.

“Nije slučajno da je ova škola izabrana i stekla status izvrsnosti. Naši gradovi su iznjedrili mnoge velikane i oni su bili produkt sustava obrazovanja. Generacije koje dolaze također će imati priliku da se dokažu. Zajedno s našim partnerima ćemo nastaviti projekt, a ova škola će biti uzor drugima. Došlo je vrijeme kad su djeca poginulih boraca i invalida, koje je Vlada stimulirala dosad, završili škole i fakultete. Sad ćemo se okrenuti stimuliranju nadarene djece, kao što to rade u općinama. Taj proces smo već započeli”, rekao je Lendo.

Bojan Domić, županijski ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta kazao je kako škola prije svega treba naučiti djecu da budu dobri ljudi.

  Narandžasto upozorenje za područje cijele BiH zbog visokih temperatura do 1. jula

“Posao obrazovanja nije završen ako djeci samo prenesemo znanje. Obrazovanje treba praviti dobre ljude. Ova škola će biti primjer u tome kako se prave dobri ljudi, u smislu da imamo manje nasilja i konflikata, vršnjačkih i svih drugih, da osobe koje završe obrazovni sustav, osim kompetencija i vještina, budu članovi društva kojima ćemo se ponositi”, ustvrdio je Domić.

Ravnateljica škole Izeta Zvrko Omerdić napomenula je kako školu pohađa trenutno 614 učenika.

“Imamo pet zanimanja u 16 različitih programa. Iz godine u godinu upisujemo sve veći broj učenika, to je pokazatelj da smo na dobrom putu. Pored tehničkih, imamo atraktivna zanimanja trećeg stupnja, kao što je CNC operater, zanimanje koje je izuzetno traženo na tržištu rada”, kazala je Zvrko Omerdić.

Aktivnost se realizira u sklopu projekta “Primjena sveobuhvatnog socio-ekološkog i modela zasnovanog na aktivnom sudjelovanju zajednica u eliminaciji”.