Home » MUP ZDK o događaju na Smetovima

MUP ZDK o događaju na Smetovima

Danas, 26.06.2017. godine, u 06,45 sati, od strane Službe hitne medicinske pomoći Zenica je putem telefona obaviještena dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici, da se jedna muška osoba popela na sanitetsko vozilo, koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tokom cijele noći na Smetovima, gde se, u organizaciji Udruženja ljubitelja elektronske muzike “Promo tim SG” Zenica, održavao koncert elektronske muzike, te da demolira i oštećuje sanitetsko vozilo. Na obezbjeđenju ovog skupa, a u okviru sačinjenog plana obezbjeđenja, na navedenoj lokaciji su tokom noći bili policijski timovi, koji su nakon ove dojave intervenisali u okviru svojih nadležnosti na sprječavanju narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom intervencije, policijski službenici su lišili slobode navedenu osobu, koja je sprovedena u Policijsku stanicu Crkvice. Dolaskom pred policijsku stanicu lice je u vozilu za privođenje izgubilo svijest, nakon čega je od strane policijskih službenika pozvana ekipa Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Dolaskom na lice mjesta, od strane dežurnog ljekara je kostatovana smrt lica.

  U policijskoj stanici u Mostaru objesio se muškarac priveden zbog narušavanja javnog reda

U toku su uviđajne radnje koje poduzima uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Po nalogu tužioca tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti lica. Od strane policijskih službenika se, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminulog lica, kao i aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti koje se tiču navedenog slučaja.

 

Odsjek za odnose sa javnošću,
​ analitiku i planiranje