Home » MUPZDK – Policija oduzela vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

MUPZDK – Policija oduzela vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

Policija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tokom kontrole,  uhapsila je vozača vozila marke „vw golf“ inicijala Š.A. iz Zenice, zbog vožnje u alkoholisanom stanju, naknadno je utvrđeno da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju.

U registru novčanih kazni Š.A. ima 2.130 KM neplaćenih novčanih kazni.

Obzirom da vozač svojim ponašanjem, odnosno učestalim činjenjem prekršaja predstavlja opasnost po javnu sigurnost i sigurnost građana,  privremeno mu je oduzeto vozilo.

Također su policijski službenici, Policijske stanice Crkvice od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju A.A. iz Zenice oduzeli putničko vozilo, marke “vw golf”. U registru novčanih kazni ima 15.320 KM neplaćenih novčanih kazni.

Nakon kompletiranja predmeta, policijske stanice Centar i Crkvice će dostaviti Općinskom sudu u Zenici zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača Š.A. i A.A. uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila, zbog počinjenih prekršaja i ugrožavanja javnog prometa, dok će sporna vozila biti izmještena na lokaciju za deponovanje oduzetih vozila do okončanja sudskog postupka.

– Naznačene mjere predstavljaju nastavak intenzivnih aktivnosti Uprave policije MUP ZDK, koje se poduzimaju prvenstveno sa ciljem sankcionisanja bahatih vozača i višestrukih počinilaca prekršaja u saobraćaju, te u konačnici sa ciljem povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Tags