Home » Muzičke zvijezde u Krajini – Koncerti Marije Šerifović i Harija Varešanovića u sklopu 46. Unske regate

Muzičke zvijezde u Krajini – Koncerti Marije Šerifović i Harija Varešanovića u sklopu 46. Unske regate

Unska regata, 46. po redu, ponovo je Unsko-sanski kanton učinila turističkim i sportskim središtem BiH od 25. do 28. jula, a organizator je N.P. Una Bihać. Ove godine učestvuje više od 800 raftera, a za sve učesnike i turiste, koji za ovu priliku iz svih krajeva svijeta dolaze u Bihać, partner projekta- koncertna agencija “Stage Art” pripremila je odličan muzičko-zabavni program, te koncerte najvećih bh. i regionalnih zvijezda.

Proteklih godina, uz tradicionalno veslanje i ostale sportske sadržaje, Unsku regatu uveličali su nastupi Dine Merlina, Željka Joksimovića, “Teške industrije”, “Prljavog kazališta”, Halida Bešlića, Željka Bebeka…

Posjetioce i goste i ove godine očekuju dvije prave muzičke poslastice. Nakon što je bihaćka grupa “Camino Verde” napravila odličan muzički uvod u manifestaciju na otvaranju, treći dan Unske regate, u petak 27. jula, Marija Šerifović održat će koncert na Gradskoj otoci u Bihaću.

– Za koncert vlada veliki interes i dolaze ljubitelji pjesama Marije Šerifović iz cijele Krajine, ali iz Hrvatske. Četvrti dan, na gradskom trgu u Bosanskoj Krupi, kada je ujedno i zadnja etapa regate do Bosanske Krupe, u večernjim satima nakon proglašenja Unske sirene, najboljih i najveselijih ekipa, te uručenja drugih nagrada, koncert će održati grupa “Hari Mata Hari”- poručili su iz agencije “Stage Art”.