Home » Na dionici autoputa Kakanj – Zenica u toku čišćenje kolovoza

Na dionici autoputa Kakanj – Zenica u toku čišćenje kolovoza

Zbog radova na čišćenju kolovoza, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tićići odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozači se mole da na navedenoj dionici poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetuje se i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BiH.

  Vozači oprez: Sedam lokacija na autoputu gdje će biti postavljeni novi radari

Zbog učestalih sitnijih odrona skreće se pažnja na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 Fokus.ba