Home » Na GP Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge kolone putničkih vozila

Na GP Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge kolone putničkih vozila

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.  Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u  saobraćanju.

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.