Home » Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge kolone vozila

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge kolone vozila

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, pa se vozači mole da budu maksimalno oprezni.

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i 27.08.) u vremenu od 09 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Počeli su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas od 16 do 18.30 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-436 Boračko jezero-Glavatičevo, zbog održavanja 20. Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz BIHAMK-a, na graničnom prelazu Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.