Home » Na pomolu nova kriminalna afera porodice Kasumović!

Na pomolu nova kriminalna afera porodice Kasumović!

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, nakon što je 2016. godine u bukvalnom smislu privatizirao Grad Zenicu, jedna od prvih aktivnosti koju je uradio kao gradonačelnik jeste kadroviranje i postavljenje odanih ljudi u gradskom urbanizmu.

Mafijaškim metodama, više puta oprobanim do tada, ucijenio je i smijenio dotadašnje odgovorne osobe u Službi urbanizma i doveo svoje poslušnike koji su odmah krenuli na posao.

Prvi zadatak je bio da se, gle čuda, na zemljištu, koje je klasirano kao oranica, pašnjak i voćnjak 3 klase, u valsništvu supruge Fuada Kasumovića, Mersije Kasumović, regulacionim planom ucrta poslovna zona “Zenica-jug” što je nedugo zatim i učinjeno.

Tako je preko noći vrtoglavo porasla cijena navedenog zemljišta u vlasništvu porodice Kasumović, a cijela ta zona postala je Poslovna zona “Zenica-jug”.

Osim što je cijeli proces zakonski upitan, posebno je upitno ulaganje novca iz Budžeta Zenice za infrastrukturu na tom lokalitetu, kao i izradu idejnih projekata kao iz crtanih filmova za potrebe posljednje predizborne kampanje.

  Najbolji izborni rezultat u ZDK-u ostvarila SDA (VIDEO)

Ako je sve rađeno transparentno, pozivamo Gradsku upravu da javno obznani sve šta je utrošeno u Poslovnu zonu “Zenica-jug” i kakvu korist, osim samih Kasumovića i uskog lobija oko njih, imaju građani Zenice?

Posebna sumnja je navlačenje miliona kubika materijala sa gradilišta koridora V-C na lokalitetu “Kasumovićeve poslovne zone”. Koliko je kubika materijala dovučeno, ko je to platio, kome je platio, da li je sve rađeno u skladu sa zakonom, da li je sve rađeno u skladu sa projektnom dokumentacijom? Mnogo je pitanja, odgovor nijedan, zasad!

Iz dobro obavještenih izvora saznajemo da su navedena pitanja predmet velike istrage nekoliko policijskih agencija iz BiH, a kada informacije iz istrage postanu dostupne javnosti, dobit ćemo odgovor na pitanje koliko je prva odluka nakon preuzimanja vlasti u Zenici donijela novih miliona za porodicu Kasumović. Hljeba i igara….

Nastavit će se…

Izvor: zdknfo.ba