Home » Na prijedlog Jasmina Duvnjaka Dom naroda PFBiH razmatrat će realizaciju projekta “PLAVA VODA”

Na prijedlog Jasmina Duvnjaka Dom naroda PFBiH razmatrat će realizaciju projekta “PLAVA VODA”

Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije BiH donio je odluku da naredna radna sjednica ovog zakonodavnog organa bude 3. oktobra u Sarajevu.
Na dnevnom redu razmatrat će se desetak zakona i još nekoliko važnih akata i dokumenata. Između ostalih, delegati će razmatrati prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, prijedlog Zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH, prijedlog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, zatim nacrt Zakona o podršci porodicama sa djecom, nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, nacrt Zakona o zaštiti zraka, nacrt Zakona o poticanju male privrede i dr.
Na prijedlog Jasmina Duvnjaka, predsjednika Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, uvrštena je i tačka Odluka o prihvatanju zaduženja po Okvirnon sporazumu o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta “IZGRADNJA REGIONALNOG VODOVODA PLAVA VODA” značajnog za dugoročno sigurno snabdijevanje vodom općina Travnik, Novi Travnik, Busovača, Vitez i grada Zenica.
Zenicablog.com
  Zlatna groznica u srcu Bosne: Projekat težak milijardu dolara