Home » Načelnik Kaknja novac od dočeka Nove godine će podijeliti penzionerima

Načelnik Kaknja novac od dočeka Nove godine će podijeliti penzionerima

Dok brojni gradovi širom BiH, ali i šire, planiraju organizovati senzacionalane dočeke Nove godine uz neke od velikih regionalnih muzičkih zvijezda koji imaju posebnu cijenu kada je u pitanju “najluđa noć”, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević ima drugačiji plan.

Naime, kako je napisano na Facebook profilu Općina Kakanj, Bajtarević planira glavninu prihoda iz Budžeta predviđenu za doček Nove godine utrošiti na subvenciju najugroženijim penzionerima.

Kako stoji u Facebook objavi, to ne znači da u Kaknju neće biti organizovan doček Nove godine na otvorenom sa nekim zabavnim sadržajem, već da će građane kroz tri koncerta zabavljati lokalni izvođači.

Kompletnu Facebook objavu prenosimo u cjelosti:

– Načelnik Mirnes Bajtarević: Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći. Tih 45.000 KM će biti iznos subvencije najugroženijim penzionerima za 2023. godinu. No, to ne znači da u Kaknju neće biti nikakvog programa. Imat ćemo 3 koncerta, a većim dijelom ćemo se oslanjati na domaće snage. Bit će i zabave za mališane, ali i paketića za one koje kao društvo i zajednica nikada ne smijemo zaboravljati. Uskoro više informacija o programu.

Odluku načelnika Općine Kakanj je podržao veliki broj ljudi preko Facebook komentara.

Podsjećamo, za doček Nove godine u Sarajevu je planiran koncert “Dubioze Kolektiv”, a cijena kompletnog novogodišnjeg programa koštat će Kanton Sarajevo oko 350.000 KM.

Banja Luka je za proslavu Nove godine izdvojila 100.000 KM, u Tuzli će nastupati “Zabranjeno pušenje”, a Zeničani će Novu godinu dočekati uz Amela Ćurića, a noć prije će svirati i grupa “Regina”.

Izvor: zenit.ba