Home » Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović upriličio druženje sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u kompleksu ljetne bašte “Ljeto na Vilsu”

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović upriličio druženje sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u kompleksu ljetne bašte “Ljeto na Vilsu”

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović povodom Kurban Bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, upriličio je druženje sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u ugodnom ambijentu kompleksa ljetne bašte “Ljeto na Vilsu”.

Uz svakodnevnu sistemsku podršku starijim građanima na ovaj način je istaknuta važnost komunikacije sa njima, te stavljanja u fokus kvaliteta njihovog življenja.

U razgovoru sa građanima treće dobi načelnik je, između ostalog, naglasio da će on i njegov tim i u budućnosti nastaviti s kreiranjem novih sadržaja za članove svih centara na području Općine Novo Sarajevo kako bi život ovih važnih pripadnika zajednice bio bolji i raznovrsniji.

  • Ove godine smo odlučili da povodom Kurban bajrama organizujemo druženje u kompleksu ljetne bašte – Ljeto na Vilsu, što predstavlja drugačiji koncept od dosadašnjeg, gdje smo željeli da korisnike ovog centra izvedemo izvan objekta Centra za zdravo starenje te da im osiguramo druženje u prirodi. U budućnosti ćemo aktivno raditi na podršci drugim centrima na području Općine Novo Sarajevo i na taj način pokazati njihovim korisnicima da mislimo na njih i da su važan segment našeg društva- izjavio je Tanović.

Biljana Oklobdžija, članica Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, je izrazila zadovoljstvo što Općina i pored redovne podrške koju pruža centru, počinje uvoditi nove sadržaje za njegove korisnike.

  • Član sam Centra za zdravo starenje već šest godina, gdje sam se pridružila nakon odlaska u penziju i voljela bih istaći da sam oduševljena radom Centra i aktivnostima koje pruža. U programu centra se nalaze raličite sekcije u kojima se svako od nas može pronaći. Zadovoljna sam odnosom Općine prema nama i s obzirom na to da su članovi Centra pripadnici različitih vjeroispovijesti, uvijek nam pripreme ugodne programe za obilježavanje svih važnih praznika. Moram istaći kako je meni ovo izvanredno, a posebno ovaj potez načelnika da se ovaj Kurban bajram obilježi na otvorenom, na našem lijepom Vilsonovom šetalištu. Ovaj čin novog načelnika predstavlja novinu kojom sam ja, a vjerujem i ostali članovi, oduševljeni- kazala je Oklobdžija.

Manifestacija “Ljeto na Vilsu”, koja se održava na parkingu između zgrada Elektroprivrede BiH i Hotela Novotel – Bristol, uz Vilsonovo šetalište (Fra Filipa Laštrića bb), koncipirana je da od juna do oktobra 2021. godine ponudi sadržaje za čitave porodice i sve generacije. U sklopu “Ljeta na Vilsu” postavljeni su sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja posvećena je sadržajima za najmlađe.

U sklopu manifestacije je postavljen “Carlsberg Beer Garden”, u kojem su se tokom trajanja nogometnog prvenstva EURO2021 gledale utakmice, a do kraja ljeta će u tom prostoru biti organizirani redovni muzički i brojni drugi zabavni programi.