Najdirljiviji prizor sinoć u Zenici: Džeko je ispunio želju malom Hakiji (FOTO/VIDEO)

Nakon pobjede BiH protiv Lihtenštajna (5:0) pronašao je vremena da ispuni želju Hakiji Sinanoviću, dječaku iz mjesta Luka, koje je od Srebrenice udaljeno više od 50 kilometara

Nakon pobjede BiH protiv Lihtenštajna (5:0) pronašao je vremena da ispuni želju Hakiji Sinanoviću, dječaku iz mjesta Luka, koje je od Srebrenice udaljeno više od 50 kilometara.

Hakijina želja bila je da upozna Edina Džeku, ili da od njega dobije barem dres ili potpis.

Sinoć mu se to i ostvarilo. U svečanoj loži stadiona Bilino polje Dijamant je uz srdačan susret nagradio dječaka Hakiju dresom Rome. Hakija je bio je oduševljen. Teško i da je progovarao.

“Mali Hakija je došao čak iz Srebrenice u Zenicu da vidi Edina! To je dječak koji se do škole vozi lošim, makadamskim putem vise od 25 kilometara i odličn je učenik!

Skroman je i jedina zelja mu je bila da upozna Edina Džeku, koji mu je pripremio i mali poklon, kako bi dječak imao uspomenu na njihovo druženje.

Iako je Hakija imao tremu kada su se Edin i on sreli, na kraju je pao i zagrljaj, toliko snažan da ga nijedan od njih dvojice neće zaboraviti, jer Edin i Hakija su drugarstvo i ljubav na prvi pogled!

PS: Hvala ekipi BHRT-a, koja je ispricala pricu o Hakiji!”, napisano je na oficijelnoj Facebook stranici kapitena naše reprezentacije.

Podsjetimo, Hakija je poznat po tome što do škole u mjestu Podravnje, u jednom pravcu putuje 25 kilometara. Svaki dan ga u školu vozi otac Muhamed, a do škole im treba sati i po u prosjeku, pod uvjetom da je vrijeme lijepo.

Fokus.ba