Home » Nakon izgubljenog sudskog spora i štete pričinjene Kantonalnoj bolnici razulareni Kasumović želi oduzeti zgradu MUP-u ZDK!

Nakon izgubljenog sudskog spora i štete pričinjene Kantonalnoj bolnici razulareni Kasumović želi oduzeti zgradu MUP-u ZDK!

Zenički gradonačelnik, Fuad Kasumović, nastavio je svoje prljave nakane da pravi haos u Zenici, po čemu će, nažalost po građane Zenice, kao i po kriminalu i zapošljavanju podobnih klimoglavaca, biti upamćen u svojim gradonačelničkim mandatima.

Novi haos planira napraviti oko zgrade u kojoj je smješteno sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije MUP-a ZDK, za koju tvrdi da je u vlasništvu Grada Zenice i tako želi stvarati novu aferu gdje je nema.

Još su svježa pamćenja građana Zenice na sav jad i cirkus koji je priredio oko Kantonalne bolnice u Zenici, čiji je menadžment na kraju u maratonskom sudskom procesu dobio pravnu bitku i spriječio daljnje političke zloupotrebe ratnog profitera iz Uskoplja.

Nažalost, jedini koji su izgubili nakon trogodišnjeg sudskog procesa su građani Zenice kojima je uskraćena izgradnja interventne kardiologije, kao i ostali infrastrukturni projekti koji su za cilj trebali imati znatno poboljšanje zdravstvenih usluga građanima, prvenstveno Zenice, ali i cijelog ZDK.

  Blago uvećan broj hospitaliziranih zbog Covida-19 u bolnicama ZDK-a, dvoje preminulih u KBZ-u

Sada razulareni Kasumović ucjenama i pritiskom želi da pod lažnom borbom “za građane Zenice” pokuša oduzeti prostorije MUP-a i Uprave policije.

Svjestan je Kasumović da je to nemoguće i da će, na isti način kao i s Kantonalnom bolnicom, na sudu izgubiti na kraju, ali će uspjeti u svojim nakanama da pravi novi slučaj i da se predstavlja kao zaštitnik Zeničana, a ustvari zaštitnik je samo svoje političke pozicije i milijunske imovine koju je stekao na sumnjiv način i sve “kao zaštitnik” imovine građana.

Dok je takvih “zaštitnika građana” ova država će i biti tu gdje jeste…a imovina “zaštitnika” iz dana u dan samo će se uvećavati, baš kao i imovina Fuada Kasumovića.