Home » Nakon tragedije u Radinovićima: Nadležni moraju hitno riješiti probleme pješaka na visočkim cestama!

Nakon tragedije u Radinovićima: Nadležni moraju hitno riješiti probleme pješaka na visočkim cestama!

Nažalost, svjedoci smo još jedne tragedije na cestama na području opštine Visoko. Izgubljen je još jedan mladi život, život koji se ne može više vratiti. Ne želeći da priča dobije političku konotaciju, nego samo da bude svojevrstan apel za pomoć, pozivam lično, a vjerujem i u ime svih stanovnika Visokog (posebno naselja Radinovići, Okolišće, Moštre i B. Mahala) sve nadležne da se konačno riješi problem sigurnosti pješaka na području spomenutih naselja, ali i kompetne opštine Visoko.

Moramo jednom zauvijek shvatiti da je ljudski život najvrijedniji i da on nema cijenu. Dijete, školarac, čovjek, starac, MORA biti siguran, mora imati obezbjeđenu stazu ili pješački prelaz. Mjesto gdje se dogodila tragedija (Radinovići) je mjesto koje je poznato po sličnim događajima i zaista mi nije jasno kako se nikada nije riješio taj problem. Sam prolaz ispod autoputa i prelazak preko regionalne ceste (nadam se da ne griješim) je izuzetno opasan.

Ne postoji trotoar, ne postoji ležeći policajac i osim rijetkih saobraćajnih znakova ne postoji ništa što bi omogućilo pješacima, posebno djeci, siguran prelazak te ceste. Ležeći policajci koji se nalaze na “petlji” za Moštre i Hanove su predaleko i ne pomažu apsolutno ništa kada je prelaz za Radinoviće u pitanju.

Ponavljam, ako je regionalna cesta u pitanju, onda nadležnost za nju ima ZDK, ali u svakom slučaju, TAJ PROBLEM SE MORA RIJEŠITI.

Nadležni, ljudski život nema cijenu! Dječiji život je izgubljen. Nedavno je to bilo i u Čekrekčijama, nakon toga i na Bucima, jučer u Radinovićima itd… Ako ništa ne promijenimo, sutra se to može desiti bilo gdje i bilo kome.

Ulažemo u sve i svašta, a ne ulažemo u našu sigurnost i našu budućnost. Vrijeme je da se probudimo i da stavimo ljudske živote ispred svih političkih svađa i borbi za glasove. Mislimo o našoj djeci, komšijama, našim sugrađanima.

Vrijeme je da to shvatimo!

Visoko.co.ba