Home » Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom

Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati preteženo oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadanim područjima Bosne. Vjetar slab do umjereren južni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 stepeni.

U nedjelju, 25. februara bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina sa snijegom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će u ponedjeljak, 26. februara. Kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u Posavini sjeverni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U utorak, 27. februara bit će pretežno oblačno vrijeme lokalno sa slabom kišom ili pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 11 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni.

Pretežno oblačno bit će u srijedu, 28. februara. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.