Home » Narodni evropski savez (NES BiH) paketićima obradovao 350 djece u Sarajevu: Naša budućnost je na djeci i mladima

Narodni evropski savez (NES BiH) paketićima obradovao 350 djece u Sarajevu: Naša budućnost je na djeci i mladima

U susret novoj 2022. godini Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine (NES BiH) organizirao je podjelu novogodišnjih paketića u sportskoj dvorani “Goran Čengić”. U sjajnoj atmosferi paketićima je obradovano 350 djece, za koje je također priređena i sjajna zabava.

Mališane su zabavljali Djeda Mraz, Mirsad Abdagić-Kike, Patrolne šape, a posebno iznenađenje bio je face painting i tobogan, koji je dodatno razveselio mališane.

Današnjoj manifestaciji su prisustvovali i načelnici Općina Stari Grad i Novo Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i Hasan Tanović.

Zamjenik predsjednika Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH), načelnik Ibrahim Hadžibajrić pozdravio je prisutne i poželio im sretne nadolazeće praznike sa porukom da ovom manifestacijom šaljemo poruku da na mladima ostaje budućnost.

“Želim da se zahvalim načelniku Općine Novo Sarajevo na ustupanju ove dvorane za dodjelu novogodišnjih paketića. Današnju manifestaciju organizirao je Narodni evropski savez za djecu Sarajeva. Kao zamjenik predsjednika Narodnog evropskog saveza danas sam tu da podIjelimo djeci paketiće i da im čestitamo nadolazeće praznike. Mi se dokazujemo djelima, a na mladima ostaje naša budućnost”, istakao je Hadžibajrić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio se Narodnom evropskom savezu na organizaciji današnje manifestacije za mališane cijelog Kantona Sarajevo.

“Zahvaljujući Narodnom evropskom savezu danas imamo ovdje jednu prelijepu manifestaciju, podjelu novogodišnjih paketića povodom predstojećih praznika. Općina Novo Sarajevo se trudi da i ove godine ponudi jedan dodatni sadržaj svim našim građanima. A ovaj put zahvaljujući Narodnom evropskom savezu i u njihovoj organizaciji imamo dodjelu paketića”, rekao je Tanović.

Koordinator Narodnog evropskog saveza za Regiju 6, Haris Selmanović se zahvalio predsjedniku Narodnog evropskog saveza Nerminu Ogreševiću i zamjeniku predsjednika NES BiH Ibrahimu Hadžibajriću na finansiranju današnje manifestacije, kao i načelniku Općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću koji im je ustupio dvoranu za održavanje dodjele paketića. Selmanović je istakao da je cilj današnje manifestacije dati jednu novu čaroliju i novu boju Kantonu Sarajevo.

“Danas smo organizirali jednu lijepu priču s obzirom da su teške teme u društvu, a i kraj je godine, korona je napravila svoje. Veliki su ekonomski problemi, međutim mi ćemo danas zajedno sa Patrolnim šapama, Kiketom, našom ekipom, sa face paintingom dati jednu novu čaroliju, jednu novu boju Kantona Sarajevo. Ovo je prvi ovakav događaj otkad mi postojimo. Želim da se zahvalim Općini Novo Sarajevo, želim da se zahvalim gospodinu Nerminu Ogreševiću i Ibrahimu Hadžibajriću što su omogućili i finansirali paketiće za naše mališane”, rekao je Selmanović.

Današnjom manifestacijom Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine (NES BiH) donio je osmijehe i sreću na lice najmlađih sugrađana i njihovih roditelja uz poruke da je budućnost svih nas u našoj djeci i mladima.

Izvor: raport.ba