Home » Narodni evropski savez (NES) i u Kaknju najavio pobjedu na izborima (FOTO)

Narodni evropski savez (NES) i u Kaknju najavio pobjedu na izborima (FOTO)

Općinska organizacija Narodnog evropskog saveza (NES) Kakanj sinoć je u kino sali Doma kulture u Kaknju održala centralni predizborni skup uoči predstojećih Općih izbora u BiH.

I ovaj put smo bili svjedoci velikog odziva građana, koji su se došli uvjeriti u preporod naše političke scene i osvježenju političkih planova i ambicija.

Ovom prilikom su predstavljeni kandidati Općinske organizacije NES-a Kakanj, kao i kandidati iz drugih općina i gradova koji će se naći na listama za Opće izbore 2022 za Parlamentarnu skupštinu BiH, Federalni parlament i Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Prisutnima su se ispred kandidata OO NES Kakanj obratili prof. Fikret Bečirović, Elma Mujanović, Nermana Mehić i Sedmedin Amidžić, koji je inače i nosilac liste NES-a za Parlament FBiH, dok je nakon njih govorio još i nosilac liste NES-a za Predstavnički dom PS BiH, dr. Jusuf Mehić.

Svi oni su kroz svoje govore okupljene u prepunoj sali Doma kulture u Kaknju uspjeli uvjeriti u iskrenost svojih namjera i planiranih ciljeva, što su posvjedočili gromoglasni aplauzi i izrazi zadovoljstva na licima prisutnih.

I za sami kraj ovog skupa, prisutnima se obratio i doc. dr. Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora NES-a, koji je svojim nadahnutim i iskrenim govorom dodatno pojasnio rezultate svih dosadašnjih aktivnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona, a govorio je o i svom djelovanju kroz Dom naroda Parlamenta FBiH.

Govorio je Isak takođe i o uspjesima kantonalne Vlade na polju ekonomije, prometa i komunikacija, socijalne politike i zdravstva, a nakon svake izgovorene rečenice dobio je zasluženi aplauz od prisutnih.

Inače, i ovaj skup u Kaknju samo još jednom je potvrdio da je NES zaista jedno veliko osvježenje na političkoj sceni u BiH i nada da bi naše sutra moglo da bude svjetlije, sretnije i prosperitetnije ukoliko dobiju glas za ostvarenje svojih planova.