Home » Narodni evropski savez održao izuzetno posjećen predizborni skup u Olovu (FOTO)

Narodni evropski savez održao izuzetno posjećen predizborni skup u Olovu (FOTO)

Sinoć je sala Doma kulture u Olovu bila pretijesna da primi sve članove i simpatizere Narodnog evropskog saveza (NES) BiH, koji su došli svjedočiti preporodu naše političke scene i osvježenju političkih planova i ambicija.

Predstavljeni su kandidati Općinske organizacije NES Olovo, kao i kandidati sa drugih općina koji će se naći na listama za Opće izbore 2022 za Parlamentarnu skupštinu BiH, Federalni parlament i Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

U opuštenoj atmosferi i prelijepom ambijentu, začinjenom sevdahom i nadahnutim recitalima o domovini, kandidati su predstavili svoje planove za razvoj i napredak našeg društva u cjelini.

Prisutnima se, nadahnutim i prije svega iskrenim govorom, obratio predsjednik Regionalnog odbora NES-a doc. dr. Ramo Isak, koji je govorio o rezultatima u dosadašnjem radu u Vladi ZDK, kao i o svom djelovanju u Domu naroda PFBiH. Osvrnuo se Isak tom prilikom na postignute rezultate na polju ekonomije, prometa i komunikacija,  nesebičnoj borbi u vrijeme korone i uopće brizi za svakog čovjeka i svaku pruženu ruku. –

–  Da sva ova izrečena obećanja nisu samo prazan govor i izlizane fraze, govore upravo naši ostvareni rezultati na svim poljima političkog djelovanja. Naša domovina je puna problema i prepreka koje valja premostiti da bi, sutra, naša buduća pokoljenja mogla kazati da je nekada bilo ljudi koji su uspješno krčili puteve za uspješnu budućnost i prosperitet društva. Te prepreke mogu se prevladati jedino uz zajednički rad, trud i nesebično davanje svih nas – istakao je Isak.

Kandidati Općinske organizacije NES-a Olovo, Idris Smailhodžic, Emsel Kadrić, Naim Kadrić i Enez Kopić, kroz svoje govore su, prepunu salu uspjeli uvjeriti u iskrenost svojih namjera i planiranih ciljeva, što su posvjedočili gromoglasni aplauzi i izrazi zadovoljstva na licima prisutih.

Cijeli ovaj skup u Olovu je samo još jednom potvrdio da je NES zaista jedno veliko osvježenje na političkoj sceni u BiH i nada da bi naše sutra moglo da bude svjetlije, sretnije i prosperitetnije ukoliko dobiju glas za ostvarenje svojih planova.

Vaš glas za NES čini budućnost naše domovine, grada, sela i zajednice sigurnijom i svjetlijom, zajednička je poruka svih onih koji su sinoć bili prisutni u Domu kulture u Olovu.