Home » Nasir Beganović novi v.d. predsjednika KO SBB-Fahrudin Radončić u ZDK-u

Nasir Beganović novi v.d. predsjednika KO SBB-Fahrudin Radončić u ZDK-u

KO SBB ZDK po uzoru na neki fudbalski klub koji niže poraze i mijenja trenere istom metodom mijenja v.d predsjednike. Nakon povlačenja Mirsada Isakovića sa mjesta predsjednika u augustu prošle godine na njegovo mjesto imenovana je dotadašnja podpredsjednica Nermina Krzić. Pola godine kasnije u januaru ove godine novi v.d predsjednika je postao Denis Zahirović, a od sinoć KO SBB ZDK ima i novog v.d. predsjednika Nasira Beganovića.

Podsjećamo, unutarstranački problemi u KO SBB ZDK datiraju zvanično od 18.jula kada je sedam od ukupnih osam zastupnika u Skupštini ZDK koliko broji SBB uputilo pismo predsjedniku i utemeljitelju SBB-a BiH gospodinu Fahrudinu Radončiću i u njemu potpuno otvoreno iskazali propuste u funkcionisanju stranke. Od tada različite struje unutar ove stranke iz različitih interesa se tužakaju i spletkare.

U međuvremenu je SBB ušao u vlast sa SDA, nakon čega su nastale nove nesuglasice oko ministarskih mjesta koja su popunjena, dok je još uvijek ostalo neriješeno pitanje novog predsjedajavućeg Skupštine ZDK koje do sada obnaša Draženka Subašić (DF) jer se unutar SBB-a ne mogu dogovoriti ko bi trebao naslijediti kandidata Demokratske fronte na mjestu visokih materijalnih primanja, zbog čega se i raspao Klub ove stranke.

Visoko.co.ba