Home » Nastavljaju se opstrukcije nekih od mještana prilikom izgradnje regionalnog puta Zenica-Arnauti

Nastavljaju se opstrukcije nekih od mještana prilikom izgradnje regionalnog puta Zenica-Arnauti

Predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK danas su izašli na teren na regionalni put R 457 Zenica-Arnauti, u mjestu Milkovići, radi rješavanja problematike izgradnje potpornih zidova u cilju zaštite trupa regionalne ceste i privatne parcele koja graniči uz regionalni put.

Ovom prilikom je na lice mjesta pozvan i gospodin Štefko Grbavac, koji se predstavlja kao punomoćnik mještana i vlasnik navedene parcele radi postizanja suglasnosti za izvođenja radova. Nakon udovoljavanja svih zahtjeva koje je imenovani tražio, isti nije htio potpisati saglasnost pod izgovorom da je ostećen, ne navodeći razloge.

  Prilivi u budžetu Zenice u prvom kvartalu veći za šest posto

– Očito je da gospodin Štefko nije za dogovor, da li zbog ličnih interesa, interesa određenih političkih partija ili kod njega samo postoji želja za opstrukcijom, to procijenite sami. No, ovakve stvari nas ni u kom slučaju neće natjerati da odustanemo, mi idemo dalje u izgradnji putne infrastrukture, kako u Babinu, tako i u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu, istakli su ovom prilikom predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.