Home » Nastavljena tradicija: Gradonačelnik Zenice primio najbolje srednjoškolce

Nastavljena tradicija: Gradonačelnik Zenice primio najbolje srednjoškolce

Danas je u velikoj sali Grada Zenica upriličen prijem i uručene su nagrade najboljim zeničkim srednjoškolcima, oslobođenim polaganja mature. Domaćini prijema bili su gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti gđica. Sumea Mujkanović.
U školskoj 2016/17. godini iz 11 srednjih škola u Zenici izašlo je 1.007 maturanata. S odličnim uspjehom četverogodišnje školovanje završila su 102 učenika koje je Gradska uprava nagradila sa po 100 KM i knjigama.
“Dragi maturanti, vi ste u protekle četiri godine svoga života, zalaganjem i znanjem pokazali da ste potencijal na kojem ovaj grad može graditi svoju budućnost. Ne može svako ostvariti ovakav uspjeh zbog čega će Gradska uprava dati sve od sebe vas podrži u daljem školovanju. Stvaramo ambijent, da kada završite školovanje, kada obiđete svijet, vratite se u Zenicu i u njoj ostvarujete ono o čemu ste sanjali dok ste se školovali. Potrebni ste svome gradu, a ja vas molim da budete glasni, da kao i ja, pokažate više hrabrosti i odlučnosti jer samo tako možemo donijeti promjene u naše društvo. Još jednom, vama, vašim roditeljima i nastavnicima čestitam na uspjehu i želim uspješan nastavak školovanja. Nadam se da ćete i ubuduće postizati rezultate vrijedne pažnje i da ćete vi povesti ovaj grad u bolje sutra” prigodnim riječima uspješnim mladim sugrađanima rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

GRAD ZENICA PRESS