Home » Navijači Slobode pomažu Čelik

Navijači Slobode pomažu Čelik

Danas se u prostorijama našeg kluba desio jedan lijep trenutak koji je na pravi način ocrtao sportske i ljudske vrijednosti koje se mogu roditi samo iz iskrene ljubavi i čiste namjere.

U posjetu klubu došla je porodica Huremović iz Lukavca kako bi svojim doprinosom pomogla Nogometni klub Čelik da i naredne godine igra u društvu najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Čelikova ekipa jučer ostvarila sportski ostanak u društvu najboljih, klub i dalje prikuplja novac za licencu koji su vlasti Grada Zenice obećale a nisu ispunile to obećanje.

Porodica Huremović je u klub učlanila svoja dva sina – Amara i Anesa koji su prvi članovi Čelika iz Lukavca. Kako je za web-stranicu NK Čelik Zenica istakao njihov otac Amer Huremović, odlučio je danas posjetiti Zenicu i dati svoj doprinos održanju Čelika kao kluba koji pokušava na transparentan način voditi svoje poslovanje i ostati građanski klub bez miješanja politike u rad istog. Na terenu Čelik i Sloboda ostaju rivali no moraju cijeniti dugu zajedničku historiju i ne dozvoliti da prestanu biti simboli svojih gradova.

Svi Huremovići su veliki navijači FK Sloboda Tuzla i utoliko je njihov doprinos i veći – iako ne navijaju za Čelik specijalno su došli u Zenicu da pomognu rivalski klub NK Čelik Zenica. Nekima u Zenici će Amer i Amar će biti poznati jer su na utakmici sa HŠK Zrinjski Mostar u februaru ove godine bili na tribinama “Bilinog polja” a kamere su ih snimile u opremi FK Sloboda Tuzla. Tog dana su pratili svoj klub u Vitezu pa su u povratku za Lukavac odlučili podržati i Čelik.

Zahvaljujemo im se na njihovom doprinosu i nadamo se da će njihov boravak u Zenici proći lijepo kao dan kojeg će uvijek pamtiti na stadionu “Bilino polje” te ih pozivamo da ponovo dođu na stadion narednih sezona.

 

Nkcelik.ba