Home » NES BiH se oglasio o incidentu u sarajevskom hotelu, objavili ranije Bajramovićeve poruke Samardžiću

NES BiH se oglasio o incidentu u sarajevskom hotelu, objavili ranije Bajramovićeve poruke Samardžiću

U sarajevskom hotelu je jutros došlo do incidenta prilikom čega je više puta ošamaren savjetnik premijera USK-a, Sulejman Samardžić. Tim povodom su se oglasili iz NES-a BiH, stranke čiji je član, objavivši i raniju prijetnju Halila Bajramovića, koji je jutros udario Samardžića.

Iz NES-a su napisali da je potrebno procesuirati NiP-ovog federalnog parlamentarca Halila Bajramovića “zbog novog primitivnog fizičkog napada”.

“Građanima Unsko-sanskog kantona današnji incident u kojem je Halil Bajramović, predsjednik NiP-a USK fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK neće zvučati iznenađujuće, jer je Bajramović oduvijek poznat po primitivnim ispadima, verbalnim sukobima i kafanskom načinu ophođenja, a poznato je da je prošle godine osuđen i na tri godine zatvora”, naveli su oni.

Navode da, kako je incident zabilježen u našem glavnom gradu i kako mu je prethodila najava na društvenim mrežama te kako je sve uslijedilo nakon aktuelnih političkih previranja u Krajini, smatraju nužnim javno osuditi ovakav vid javnog ponašanja “koji je ispod svakog nivoa osnovne kulture”.

“Narodni evropski savez će insistirati na tome da ovaj postupak bude krivično i pravno procesuiran, jer ni na koji način ne prihvatamo ovakav oblik ponašanja javnih zvaničnika i smatramo ga primjerom za svaku osudu. Također, nećemo dozvoliti da krajišku čast i hrabrost kaljaju kvazipolitičari koji tu ulogu dobijaju preko noći upravo kako bi od Krajine pravili cirkusku arenu i predstavljali ovu regiju na najprimitivniji način”, saopćeno je iz NES-a.

Priložili su i screenshot Facebook statusa Sulejmana Samardžića na kojem mu u komentarima Halil Bajramović prijeti pljeskom.

Za Klix.ba su ranije Samardžić i njegov šef Mustafa Ružnić kazali da za Bajramovića prijetnje nisu strane. Zbog toga je Samardžić pokrenuo i tužbu.

On je iznio svoje viđenje incidenta te pretpostavlja da je motiv to što je Bajramovićev NiP ispao iz vlasti u USK. S druge strane, Bajramović tvrdi da nije došlo do fizičkog obračuna.

Izvor: klix.ba