Home » NES Zenica održao predizborne skupove u Nemilskom slivu – Raspisan tender u vrijednosti 150.000 KM za podvožnjak u Nemili (FOTO)

NES Zenica održao predizborne skupove u Nemilskom slivu – Raspisan tender u vrijednosti 150.000 KM za podvožnjak u Nemili (FOTO)

Narodni evropski savez (NES) Zenica sinoć je u četiri mjesne zajednice, Bistrica, Starina, Vukotići i Orahovica, održao predizborne skupove za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, mještanima ovih mjesnih zajednica predstavljeni su kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Brojnim mještanima obratili su se kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Nedima Spahić te kandidati za Parlament Federacije BiH Arnel Isak i Elmir Duvnjak, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Nedima Spahić, kandidatkinja za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, pozvala je sve prisutne da podrže žene sa NES-ove liste za predstojeće izbore.

“Ima mnogo pokazatelja koji ukazuju zašto da glasate za Narodni evropski savez, prije svega to se odnosi na infrastrukturne projekte koji svjedoče o boljem životnom standardu našeg stanovništva. Poboljšali smo socijalna davanja kroz naknadu od hiljadu konvertibilnih maraka mjesečno za sve porodilje, a kao predsjednica foruma žena NES-a pozivam vas da podržite sve žene sa naše liste” – kazala je Spahić.

Kandidat za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić naglasio je kako NES ima za cilj zbližavanje naroda koje je potrebnije nego ikada ranije.

„Narodni evropski savez je snage zbližavanja i ona je neophodna u očuvanju naše domovine. Odlučili smo praviti modernu državu po mjeri svih a da to možemo svjedoče i naša djela.Svi oni koji vam daju velika obećanja i u svojoj kampanji napadaju druge, znajte da su vas prevarili na samome startu. Oni ljudi koji vam prezentuju konkretna djela i rezultate imaju iskrene namjere i svoj glas dajte njima“, kazao je Čivić.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je njegov rad najbolji primjer za razbijanje predrasude o mladim političarima.

„Prvi put građani ZDK zanju ko im je ministar, imaju mogućnost da iznesu svoje probleme i da vide gdje se troše njihova sredstva. Već 30 godina vas lažu i obećavaju vam nemoguće stvari, a nisu u stanju da riješe najobičnije probleme u lokalnim zajednicama. Imam jednu dobro vijest za vas, danas je raspisan tender za podvožnjak u Nemili i taj problem će biti trajno riješen. Obezbijedili smo 150.000 KM za rekonstrukciju kompletnog podvožnjaka uz nabavku dvije pumpe”, kazao je Isak i dodao:

„Kada sam 2019. godine došao u ministarstvo i tražio od ranijeg ministra da mi pokaže projekte koji su realizirani na području grada Zenice ostao sam razočaran. Nije bilo projekata koji su urađeni niti onih koju su se planirali realizovati. Sve to smo ispravili i za tri prethodne godine u grad Zenicu smo uložili 17 MILIONA KM“, naglasio je Isak.

Pored predizbornih skupova sinoć je održano i druženje sa ženama Orahovice.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

#NASTAVIMOGRADITIZAJEDNO