Home » Nihad Voloder Nodivo sa bendom nastupa širom regiona: Najteže i najljepše je pjevati u svom gradu

Nihad Voloder Nodivo sa bendom nastupa širom regiona: Najteže i najljepše je pjevati u svom gradu

Nihad Voloder Nodivo poznato je ime ljubiteljima muzike u cijelom regionu. Ovaj odlični sarajevski multiinstrumentalist i producent popularnost je stekao kao član grupe Hari Mata Hari, a već nekoliko godina sa dosta uspjeha gradi samostalnu pjevačku karijeru i sa svojim bendom posljednjih mjeseci nastupa širom regiona.

– Muzika je nešto što nas spaja. Za nju nema granica i drago mi je što nastupam na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Nedavno sam potpisao ugovor sa “Croatia Recordsom” i na njihovom kompilacijskom CD-u našla se moja interpretacija sevdalinke “Sinoć sam ti Safo dvoru dolazio”. Uskoro će biti ozvaničena i saradnja sa “City Recordsom”, tako da će Nodivo biti prisutan na prostoru cijele regije – kaže Nihad Voloder koji je i vlasnik produkcije NIVO koja je radila spotove za brojne pjevače iz naše zemlje.


Njegov bend čine odlični muzičari sa kojima nastupa već nekoliko godina.

– Stvarno se odlično slažemo na sceni. Dobili smo dosta pohvala za nastupe u Beogradu i Zagrebu, a od četvrtka do nedjelje družit ćemo se sa publikom na Jahorini. Naime, nastupat ćemo u klubu hotela “Lavina”, koji je poznat kao mjesto dobrog provoda na ovoj olimpijskoj ljepotici. Po danu ćemo skijati, a navečer praviti nezaboravne derneke – nastavlja Voloder koji otkriva da će publiku novim singlom obradovati u januaru.

Posebno mu je drago što će sa grupom „Hari Mata Hari“ uvesti Sarajlije u 2019. godinu.

– Najteže je pjevati u svom gradu, ali opet i najljepše. Tu smo svoji na svome i svim Sarajlijama i turistima koji će doći iz cijelog regiona obećavamo spektakularan doček Nove godine – kaže Nihad.