Home » Nikšić: Neka se Ivanić i njegovi istomišljenici halale sa politikom velike Srbije

Nikšić: Neka se Ivanić i njegovi istomišljenici halale sa politikom velike Srbije

Mladen Ivanić me ne može isprovocirati niti uvrijediti. Ja ne mrzim nikoga. Ni Srbe, ni Hrvate, ni Bošnjake… Naprotiv volim Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane, pripadnike svih naroda, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, nakon što je Ivanić žestoko reagirao na činjenicu da je lider SDP-a uputio mu čestitku u povodu Dana nezavisnosti.

– Nemam se namjeru takmičiti ni s njim niti s bilo kim drugim ko je veći Srbin, Hrvat ili Bošnjak, ko je veći nacionalista ili šovinista… I evo odmah priznajem Ivaniću da me je pobijedio u tome, priznajem mu da je veći šovinista od mene. Ali bih iskoristio priliku da ga upozorim kako je malo polupao lončiće i kako je pretjerao u svojoj nervozi. Ne treba on meni ništa halaliti. On bi trebao zajedno sa brojnim istomišljenicima da se već jednom halali sa politikom velike Srbije i sa politikom poricanja i negiranja genocida – istakao je Nikšić.

On je dalje napomenuo da Ivanić ne zaboravi kako je za člana Predsjedništva BiH izabran, pored ostalih, i glasovima preživjelih žrtava genocida.

– Zato smatram da bi mu bolje bilo da zatraži halal od njih, od porodica žrtava genocida i ratnih zločina koje su prema presudi Međunarodnog suda pravde počinili pripadnici Vojske i policije RS, a Srbija osuđena što nije to spriječila i kaznila, umjesto što pokušava izmijeniti istorijske činjenice i zaustaviti žrtve u njihovoj želji da dođu do istine i pravde. Ako već ne osjeća obavezu da to uradi kao predsjedavajući Predsjedništva, onda bi barem trebao imati ljudsku obavezu prema njima kao žrtvama, ali i svojim glasačima – dodao je Nikšić.

Podsjećamo, Nikšić je Ivaniću uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH, a Ivanić je odgovorio da je ta čestitka uvreda za srpski narod, a da sam Nikšić skuplja političke poene ovim, kako Ivanić kaže, vickavim štosevima. Na koncu Ivanić je poručio Nikšiću da mu zbog ovoga, ali i zbog krivične prijave koju je SDP uputio zbog postrojavanja OS BiH za Dan RS halali.

NAP