Home » NK Čelik: Nepostojeće klupsko vodstvo poslalo poruku političarima

NK Čelik: Nepostojeće klupsko vodstvo poslalo poruku političarima

Nogometni klub Čelik već godinama je tema predizbornih saopćenja, mitinga, rasprava…, odnosno tema na kojoj su političke stranake pokušavale prikupiti poene.

U tome su im u prošlosti nesebično pomagali neki igrači i klupski dužnosnici, ali to nikom nije smetalo, niti je bilo oglašavanja iz kluba.

Međutim, kako novo klupsko vodsto, ako tako možemo nazvati ljude koji i bez izbornog legitimiteta vode klub, očito pred Lokalne izbore 2016 nije načisto koju političku opciju ili kandidata za gradonačelnika Zenice otvoreno podržati; a da pritom ne pogriješe te samim tim i ne naštete svojim ličnim interesima, klub se danas oglasio zvaničnim saopćenjem za javnost, kojim se, napokon, želi ograditi od predizbornih aktivnosti političkih kandidata te u tom smislu zloupotrebe ovog kluba.

Mada je zenički klub godinama bio i još uvijek je u raljama politike, zbog čega, uostalom, i jeste u dubiozi, do sada nikome nije smetala politička borba oko NK Čelika. Zanimljivo je kako političare i stranke vrlo malo ili nikako ne zanimaju drugi zenički sportski kolektivi, a koji su možda i u težoj situaciji od nogometnog premijerligaša.

Ovo saopćenje prenosimo u cjelosti, ali uz manje pravopisne korekcije, koje smo smatrali nužnim poduzeti.

-Nije nikakva tajna da se Nogometni klub Čelik prije početka sezone našao u izuzetno teškoj situaciji, možda i najtežoj u posljednjem desetljeću. Međutim, i kao takav Nogometni klub Čelik je još uvijek značajan faktor na javnoj sceni Grada Zenice.

Dokaz tome je činjenica da se ovaj, jedan od najboljih klubova u BIH, u posljednje vrijeme aktivno koristi u političke svrhe i preko leđa kluba se ponovo pokušavaju uknjižiti jeftini politički poeni.

Nedavno je jedan od kandidata za Gradonačelnika nelegalno i bez ovlaštenja koristio grb Čelika u predizborne svrhe, čime je nanio direktnu štetu klubu. Najnoviji atak na naš klub su polijepljeni plakati sa natpisom „Ugašen Čelik“. Ovo je još jedan jeftini pokušaj da se preko leđa Čelika uberu politički poeni.

Nogometni klub Čelik se apsolutno ograđuje od svih političkih pokušaja manipulacije našim klubom. Čelik nije ugašen i Čeliku vrlo brzo slijede bolji dani. Već je započela reorganizacija omladinskog pogona, a vrlo brzo će javnost biti upoznata i sa konkretnim potezima na saniraju i popravljanju stanja u klubu.

Još jednom pozivamo sve one koji koriste klub u promociju ličnih interesa da se, umjesto toga, aktivno uključe i svojim radom pomognu da Čelik što prije prevaziđe probleme i krene putem kojim bi svi ljubitelji nogometa u Zenici željeli da ide.

Samo na takav način možemo očekivati da Čelik ponovo bude tamo gdje mu je mjesto, a to je u samom vrhu bh. nogometa- piše u ovom saopćenju iz Čelika.

Redakcija