Home » Obavijest za učenike srednjih škola u Zenici

Obavijest za učenike srednjih škola u Zenici

Grad Zenica je u cilju pružanja novčane podrške đacima i socijalno ugroženim licima u Budžetu za 2017.godinu planirao sredstva u iznosu od 340.000,00 KM.

Shodno tome, obavještavaju se učenici srednjih škola koji vozare od kuće do škole preko pet kilometara, da će Grad Zenica finansirati troškove prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Zenice, u procentu zavisno od socijalnih uslova roditelja.

Prema Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz, uz potrebnu dokumentaciju Grad Zenica će sufinansirati dio sredstava slijedećim učenicima pod uslovima:

– da je redovan učenik,

– da učenik od kuće do škole vozari preko 5 kilometara,

– da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći,

– da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici sa minimalnom penzijom/plaćom.

Služba za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica će od 24.08.2017. do 06.09.2017.godine, putem protokola, zaprimati potrebnu dokumentaciju uz popunjeni propisani obrazac, te na osnovu priložene dokumentacije odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu.

Kriterije raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za plaćanje troškova prijevoza učenika srednjih škola pogledajte OVDJE.

Obrazac zahtjeva za odobravanje popusta preuzmite OVDJE.

Zenica.ba