Home » Obilježavanje 32. godišnjice „Živiničkih osa“: Ministru Isaku uručen Zlatni orden

Obilježavanje 32. godišnjice „Živiničkih osa“: Ministru Isaku uručen Zlatni orden

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas obilježavanju 32. godišnjice nastanka „Živiničkih osa“.

Ministar Isak istakao je važnu ulogu koju je ova jedinica imala u odbrani Bosne i Hercegovine te posebno ukazao na važnost sjećanja na hrabre pripadnike koji su dali svoje živote u borbi za cjelovitu, suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

„Uloga Živiničkih osa u odbrani Bosne i Hercegovine ostat će urezana u historiji časnih borbi naših vojnika – borbi za civilizacijske vrijednosti, jedinstvenu, suverenu i nezavisnu državu. Kada se krv naših poginulih šehida pomiješa sa zemljom – to više nije samo zemlje, to je domovina“, rekao je ministar Isak.

Tom prilikom Udruženje ratnih veterana Armije Republike Bosne i Hercegovine dodjelilo je Zlatni orden federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku za ogroman doprinos u odbrani BiH i njenih građana, kako u vojnom, političkom, privredno-ekonomskom tako i u obrazovno-vaspitnom pogledu.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što ste prepoznali moj dosadašnji rad i zalaganje i nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti da njegujete našu ratnu historiju i čuvate uspomenu na borce koji su svoje živote dali kako bismo mi danas u miru gradili bolju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu“, poručio je ministar Isak.