Home » Obilježen Dan nezavisnosti BiH i u Zenici

Obilježen Dan nezavisnosti BiH i u Zenici

Subašić: Predvodila delegacije
Subašić: Predvodila delegacije

Povodom 1. marta- Dana nezavisnosti BiH, predstavnici boračkih organizacija i udruženja, političkih partija te malobrojni predstavnici gradske i kantonalne vlasti, predvođeni predsjedavajućom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Draženkom Subašić, položili su danas vijence i cvijeće na spomen obilježja „Papirna“ i „Kameni spavač“.

Izvršni direktor Lokalnog omladinskog vijeća regije Zenica i zamjenik Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak, istakao je kako su pokušavali proteklih godina probuditi svijest o važnosti Dana nezavisnosti.

-Željeli smo da pokažemo svima da nam je BIH u srcu i da nam je ovaj datum značajan, a više nego skromno obilježavanje pokazuje i naš odnos prema značajnim datumima. Naredne ćemo godine, u saradnji sa sindikatima i boračkim udruženjima, napraviti veličanstvenu atmosferu obilježavanja Dana nezavisnosti– istakao je Duvnjak, koji je pokrenuo inicijativu „Domovina u srcu“.

Cilj je da se ispred svake škole u ZDK postavi jarbol sa državnom zastavom te da se na početku svake radne sedmice u školama intonira i državna himna, kako bi se razvijao osjećaj državnog patritizma kod mladih.

Redakcija

Tags