Home » Objavljen tender za izgradnju kružnog toka prema zeničkom naselju Lukovo Polje i sanaciju regionalne ceste R-457

Objavljen tender za izgradnju kružnog toka prema zeničkom naselju Lukovo Polje i sanaciju regionalne ceste R-457

Objavljen tender za Izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica Prve zeničke brigade i Goraždanska ulica i Sanacija regionalne ceste R-457 dionica 02 (od kružnog toka “Benzinska Lukovo Polje” do kružnog toka “Babina Rijeka”)

Kantonalna direkcija za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK danas je raspisalo tender za izbor izvođača radova za Izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica Prve zeničke brigade i Goraždanska ulica i Sanacija regionalne ceste R-457.

Procijenjena vrijednost ove nabavke je 807.300,00 KM sa PDV-om.

Izgradnjom kružnog toka na ulazu u naselje Lukovo Polje poboljšat će se cirkulacija saobraćaja te će se na taj način smanjiti saobraćajne gužve između kružnih tokova Babina rijeka i Drveni most.

  Krizni štab ZDK: U proteklih sedam dana potvrđeno 604 novih slučajeva zaraze virusom korona

Ovo je vrlo značajan projekat za više od 5.000 mještana Lukovog Polja a od izuzetnog značaja za veliki broj privrednih subjekata na ovom području.

“Ovo je jedan od projekata na koji moji sugrađani čekaju godinama a kao resorni ministar učinio sam sve da ono što sam obećao ispunim u koris građana i privrede”, kaže ministar Arnel Isak.