Home » Objavljena vremenska prognoza za vikend, evo šta nas očekuje

Objavljena vremenska prognoza za vikend, evo šta nas očekuje

Danas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta niske naoblake koja će se smanjivati tokom dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C.

U petak, 12.01.2024., očekuje se naoblačenje sa sjevera. U Bosni lokalno može padati veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Oblačno vrijeme na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu od 5 do 9°C.

U subotu, 13.01.2024., veoma slab snijeg može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju, 14.01.2024., očekuje se postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno bi bilo na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povečanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu do 8°C.

U ponedjeljak, 15.01.2024., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu od 7 do 11°C.