Home » Odigrana premijera u Kaknju: “Ludilo udvoje” karakterišu odlična glumačka izvedba i jake poruke

Odigrana premijera u Kaknju: “Ludilo udvoje” karakterišu odlična glumačka izvedba i jake poruke

Sinoć je na daskama kakanjskog Doma kulture premijerno prikazana predstava “Ludilo udvoje”, reditelja Mirze Mušije koji je ujedno i glumac u predstavi zajedno sa Aidom Bukvom i Mirzom Bajramovićem.

Predstava je rađena povodom jubileja JU KSC Kakanj koja ove godine proslavlja pedeset godina rada.

Drama apsurda Eugena Ionesca je odlično primljena od kakanjske publike, koja je prepoznala aktuelnost ovog teksta i aplauzom nagradila glumačku igru, rediteljski koncept, kao i bogat produkcijski  angažman, koji se ogleda u zanimljivoj scenografiji, neobičnim i bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

Neobično zanimljivi dijalozi koji ne izlaze iz okvira svakodnevnice, odlično ukomponovani specijalni efekti zaokruženi su sjajnim porukama koji proizilaze iz još uvijek aktuelnog Ionescovog teksta, koji je pisan još poslije Drugog svjetskog rata.

Mušija i Bukva par su koji u strepnji rata prolazi svakodnevne dijaloge, protegnute sukobom, dok i vani vlada sukob. Na ovaj način, ismijan je rat kao besmisao i farsa najvećih razmjera.

„Nakon tri mjeseca kompleksnog procesa pripreme pozorišne predstave „Ludilo udvoje“ večeras smo publici pokazali do koje faze je taj proces došao. Premijere su uvijek za nas radost i strepnja, radost zbog toga što nam dolazi publika, a strepnja zbog neizvjesnosti kako će publika prihvatiti našu predstavu. Željeli smo prenijeti na njih neke od poruka koje smo apostrofirali  u tekstu i ponosan sam što je to naša publika prepoznala. Zadovoljan sam kako je sve prošlo  i zahvalan sam svima koji su pomogli da ova 41. po redu predstava Dramskog studija  ugleda svjetla pozorinice. Želja mi je da ovu predstavu pogleda što više ljudi i da se dugo održi na repertoaru.“, kazao je reditelj predstave Mirza Mušija.

  Film “Amanet” u kinima od 03. novembra (VIDEO)

Publika je glumce nagradila dugotrajnim aplauzom, ne krijući oduševljenje glumačkom izvedbom.

Glumci, ali producent predstave Aldin Šljivo se nadaju da će ova predstava, koja je za stepenicu više podigla produkcijski nivo JU KSC Kakanj, zaživiti i na daskama drugih pozorišta u BiH, ali i u regionu.

kaportal.ba