Home » Odobreno 31.580.00 KM za izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

Odobreno 31.580.00 KM za izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

Na današnjoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona jedna od tačaka dnevnog reda je bila Prijedlog Zaključka o odobravanju sredstava Gradu Zenica, u svrhu realizacije projekta izgradnje Centralnog spomen obilježja poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u periodu 1992-1995 godina.

Odobravanje sredstava za izgradnju navedenog spomen obilježja u iznosu od 31.580.00 KM izvršeno je uz podršku ministra MUP-a ZDK Daria Pekića.

Radove na izgradnji spomen obilježja će izvoditi građevinsko preduzeće ,,Neimar” Šerići, Zenica.

Povodom usvajanja Prijedloga Zaključka Vlade Zeničko-dobojskog za odobravanje sredstava za izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima MUP-a ZDK, ministar MUP-a Dario Pekić izrazio je svoju čast i zadovoljstvo što su se nakon dužeg vremenskog perioda i borbe za ovaj projekat, uspjela obezbijediti sredstva za izgradnju spomen obilježja našim poginulim pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, čime smo dali do znanja porodicama poginulih da nikad neće biti zaboravljeni i da je ovo samo mali dio u izražavanju zahvalnosti za poginule pripadnike Ministarstva koji su dali živote za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

  VIDEO: CIK BIH o izboru članova GIK Zenica – data saglasnost za Kovača i Đukićevu, bez saglasnosti za Pašalića

– Ovo je veliki dan za pripadnike MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i porodice naših poginulih pripadnika MUP-a. Tim povodom, izražavam zadovoljstvo što mogu obavjestiti, kako porodice, tako i našu javnost, o najavi realizacije izgradnje spomen obilježja – dodaje Pekić.