Home » Održan centralni predizborni skup Narodnog evropskog saveza – BPK Goražde (FOTO)

Održan centralni predizborni skup Narodnog evropskog saveza – BPK Goražde (FOTO)

U velikoj sali Centra za kulturu Goražde sinoć je održan centralni predizborni skup Narodnog evropskog saveza – BPK Goražde.
Na skupu se obratio zamjenik predsjednika NES-a BiH Ibrahim Hadžibajrić, koji je  građanima Grada Goražda kazaoda glasanjem za iste stranke već 30 godina kupujemo našoj djeci kartu u jednom pravcu.
“Mi smo ti koji biramo vlast, jedno mislimo, drugo govorimo, a treće radimo i nažalost moramo kazati da smo pomalo licemjerni. Mladi nam konstantno odlaze, a njihovi roditelji glasaju za jedne te iste i samim tim svojoj djeci kupuju kartu u jednom pravcu. NES je karakterističan u odnosu na ostale i po tome što predsjednik i zamjenik predsjednika stranke nisu kandidati na izborima i nisu ni na jednoj listi. Uporno prednost dajemo mladim ljudima koji se moraju više uključiti i uzeti stvar u svoje ruke”, istakao je Hadžibajrić.
Na skupu su predstavljeni i kandidati za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH – izborna jedinica 407. na čelu sa dr. Zlatkom Kravićem, nosiocem liste za Predstavnički dom Federacije BiH.
“Čast mi je što imam priliku da se već nekoliko puta obraćam građanima sa ove govornice. Uvijek sam bio uz građane Grada Goražda u najtežim ratnim danima te sam nastojao kao poslanik u Parlamentu Federacije BiH da se borim za Goražde. Svoj posao sam obavljao časno i pošteno i to je vidljivo na svim poljima, a posebno kao ljekar”, naglasio je Kravić.
NES je inače nastao spajanjem Nezavisne BH liste i ASDA – stranke demokratske aktivnosti, te na ove izbore izlazi sa listom od 30 kandidata.
Na skupu su predstavljeni i kandidati NES-a za Skupštinu BPK-a Goražde, mlade i talentovane osobe koje su budućnost ovih prostora, a ovaj put su se građanima Goražda obratili Emina Odžaković, Eldin Deljo, Aner Hastor, Aldin Šalaka i Lejla Aganspahić.
Prisutnima se uz velike ovacije obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu BPK-a Goražde, dr.sci Muhamed Ramović.
“Naš cilj je saradnja sa svim građanima našeg kantona, a što sam dokazao i ranije, u godinama neumornog rada, neposredno sa građanima, tamo gdje su me trebali i uvijek kada su me trebali. Projekti koje sam započeo moraju se nastaviti, a BPK-a Goražde mora da bude ponos BiH. Dobra saradnja sa svim nivoima vlasti, kako federalnim i državnim institucijama tako i međunarodnim i nevladinim organizacijama i svim drugima koji mogu na bilo koji način doprinijeti razvoju BPK-a Goražde. Želim da se borim za naš Kanton kao što sam dokazao i ranije, kroz razne projekte uz želju da mladi ostanu u ovom Gradu, osnoju svoje porodice i zajedno sa vama dragi građani napravimo velike promjene na predstojećim izborima”, naglasio je Ramović.
Za kraj je još sa ovog skupa poručeno da se politika NES-a neće zasnivati na ličnim, već na interesima cjelokupne zajednice.
  Vlada FBiH prihvatit će zahtjev penzionera za povećanje minimalnih penzija