Home » Održana osnivačka Skupština Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Breza

Održana osnivačka Skupština Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Breza

U prepunoj kino sali u Brezi sinoć je održana osnivačka Skupština Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Breza.

Za predsjednika Općinske organizacije NES Breza jednoglasno je izabran gosp. Samir Bureković, aktuelni savjetnik u Ministarstvu rada, socijalne politike i raseljenih lica ZDK. Za predsjednicu Foruma žena izabrana je Mirela Smajlović, a za predsjednicu Foruma mladih Alma Kovač. Sekretar OO NES Breza je Dženita Begić.

Novoizabrani predsjednik Bureković je u svome obraćanju istakao kako je u proteklom periodu u Brezi itekako prepoznata politika NES-a, kao i da su građani osjetili djelovanje kadrova NES-a te dali punu podršku za budući rad i djelovanje. Ovaj skup i veliki odziv građana je svakako dokaz rasta Općinske organizacije NES-a Breza.

  Vlada ZDK: Odobren upis na studijski program Tjelesni odgoj i sport Filozofskog fakulteta u Zenici

Predsjednik Regionalnog odbora NES-a dr. Ramo Isak je u svome obraćanju iznio afirmativne pomake, konkretne poteze i jasne ciljeve za naredni period kada je u pitanju političko djelovanje NES-a.

Skupu se obratio i predsjednik Glavnog odbora NES-a BiH dr. Mirza Batalović, koji je naglasio da je NES ustvari savez s narodom, u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova života i prosperiteta za mlade koje treba obrazovati i sačuvati da ne idu van BiH.