Home » Ogrešević: Kao oni koji su preživjeli genocid, pozivamo se na naše pravo da živimo u demokratskoj zemlji

Ogrešević: Kao oni koji su preživjeli genocid, pozivamo se na naše pravo da živimo u demokratskoj zemlji

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević reagirao je na najave izmjena Izbornog zakona koje planira uvesti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidth.

– Četiri godine brutalne agresije na našu zemlju, neviđenog genocida, uspostavljanje mira kroz rješenja kakav je Dejtonski sporazum, pa potom i svojevrsno nagrađivanje ratnih zločinaca i kontinuirano davanje podrške podjeli države, koja ima svoj historijski kontinuitet, kulminiralo je posljednjim najavama visokog predstavnika Christiana Schmidtha, koji očito namjerava ozvaničiti apartheid u Bosni i Hercegovini, odnosno samom srcu Evrope.

Pretpostavljam da niko nije računao na to da nas ima u ovoj zemlji koji nismo slijepi poslušnici, već itekako dobro znamo ko smo, šta želimo i šta nam pripada i sigurno ćemo se suprotstaviti nametanju svakog oblika daljih podjela Bosne i Hercegovine. Ovakve najave Izbornog zakona u BiH sigurno nemaju za cilj bolju budućnost građana ove zemlje, a mi imamo samo jednu domovinu i, kao oni koji su preživjeli genocid, pozivamo se na naše pravo da živimo u demokratskoj zemlji u kojoj neće nikad više biti ugrožen naš fizički opstanak – naveo je Ogrešević.