Home » Ogrešević: Sporazum nije jednoglasno prihvaćen i to je slika BiH koju su neki učesnici htjeli poslati

Ogrešević: Sporazum nije jednoglasno prihvaćen i to je slika BiH koju su neki učesnici htjeli poslati

Sastanak lidera bh. političkih stranaka u Briselu sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel) i visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom (Josep Borell) je završen, piše portal avaz.ba.

Nakon sastanka, na Facebooku se oglasio Nermin Ogrešević, lider NES-a.

– U Briselu smo danas podržali Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja ostvaruje iskorake na putu ka EU. Sporazumom smo ponovili svoju opredijeljenost za očuvanje i izgradnju mirne, stabilne, suverene i nezavisne funkcionalne evropske države Bosne i Hercegovine.

Hvala predsjedniku Evropskog vijeća Šarlu Mišelu koji je organizirao sastanak.

Nažalost, sporazum nije jednoglasno prihvaćen i to je slika BiH, koju su neki od učesnika sastanka od početka željeli poslati iz evropske prijestonice. Međutim, probosanske stranke, među kojima je i NES, aktivno su učestvovale i nisu im prepustile da sami vode proces.

  Medina - Sve naše hadžije obavile posjetu Revdi

Ohrabruje pristup čelnika EU, koji su iznijeli jasan stav da žele vidjeti napredak Bosne i Hecegovine, i kada su u pitanju procesi u našoj zemlji, ali i na njenom evropskom putu.

Uprkos svim pokušajima opstrukcija, optimista sam da su pred nama bolji dani, posebno jer u borbi za jaču, razvijeniju, evropsku BiH imamo prijatelje u Briselu i domaće snage koje su tu borbu spremne iznijeti – naveo je Ogrešević na Facebooku.