Home » Općina Zavidovići i radnici traže hitno rješavanje pitanja Krivaje

Općina Zavidovići i radnici traže hitno rješavanje pitanja Krivaje

Radnici Krivaje, koji već skoro pola godine protestiraju tražeći raskid kupoprodajnog ugovora sa trenutnim poslodavcima, uputili su pismo Odboru povjerilaca i Stečajnom upravniku od kojih traže hitno rješavanje višemjesečne agonije u kojoj se nalaze. Radnici Krivaje u pismu, između ostalog, od Stečajnog upravnika traže da odmah pristupi raspisivanju Javnog poziva za prodaju imovine, najkasnije do narednog ponedjeljka.

Pismo radnika
Pismo radnika

Istovremeno su oglasio i načelnik Općine Zavidovići koji je na adresu Vlade federacije uputio Prijedlog za održavanje sastanka u vezi trenutnog stanja u Krivaji.

Pismo Općine Zavidovići
Pismo Općine Zavidovići
  • Zbog navedenog, naročito zbog insistiranja radnika Krivaje iz Zavidovića, predlažemo održavanje sastanka  na kojem bi se pravno razjasnila poszicija imovine koja je bila predmet kupoprodaje u stečajnom postupku koji je otvoren nad stečajnim dužnikom IP Krivaja d.o.o. u stečaju. Razrješenje navedenog pitanja bi dalo jasni sliku svim zainteresovanim subjektima i dalo bi odgovore na mnoga sporna pitanja, navodi se u pismu načelnika Općine Zavidovići.

Radnici Krivaje su u nekoliko navrata protestima skretali pažnju na svoje probleme, a kako navode, ukoliko se uskoro ništa ne riješi, ponovo će biti prinuđeni da protestima traže svoja prava.

Redakcija