Home » Općinska organizacija Narodnog evropskog saveza Vareš održala predizborni skup u Vareš Majdanu (FOTO)

Općinska organizacija Narodnog evropskog saveza Vareš održala predizborni skup u Vareš Majdanu (FOTO)

U prepunoj sali društvenog doma u Vareš Majdanu Općinska organizacija Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš održala je predizborni skup uoči nastupajućih Općih izbora u BiH.

Tom prilikom građanima su predstavljeni programski ciljevi stranke, kao i kandidati za sve nivoe vlasti, a svakako da je i na ovaj način samo još jednom potvrđeno da se NES nezaustavljivo širi, kao i da je iz dana u dan sve jači i organiziraniji.

U ime domaćina skupu se obratio zamjenik predsjednika OO NES Vareš i predsjednik MO Vareš Majdan Adis Likić, koji je prisutne upoznao kako sa samom strankom, tako i sa njenim programom.

  Otvoreno pismo Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice

Predsjednik OO NES Vareš Šaban Ibrišimović, kao kandidat za Skupštinu ZDK, govorio je o svome radu i zalaganju, kako kroz nevladin sektor, tako i kroz funkciju općinskog vijećnika u prethodne dvije godine, iza koje stoje konkretna djela.

Dženita Čizmo, kandidatkinja za Skupštinu ZDK, te Almin Ibrišimović, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, govorili su o ličnim motivima za daljnje bavljenje politikom.

Ovdje svakako treba istaći da je poseban utisak na građane ostavilo to da ni u jednom momentu nije bilo riječi o drugim političarima i političkim partijama, dok je kako navode kod drugih to glavna tema.