Home » Općinski odbor Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš održao predizborni skup u MZ Stupni Do (FOTO)

Općinski odbor Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš održao predizborni skup u MZ Stupni Do (FOTO)

Općinski odbor Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš u srijedu je održao predizborni skup u MZ Stupni Do, na kojem su predstavljeni kandidati NES-a na predstojećim Općim izborima u BiH.

Kao domaćin skupa građanima se obratio Adis Likić, zamjenik predsjednika OO NES Vareš, te upoznao iste sa strankom, njenim nastankom i programskim ciljevima.

Predsjednik OO NES Vareš i kandidat za Skupštinu ZDK Šaban Ibrišimović, održao je jednosatni govor o svim aktuelnim temama vezanim, kako za stranku, tako i za razne projekte koji su realizovani od strane njega kao općinskog vijećnika i stranke kojoj pripada.

Navedeni govor je dojmio mještane Stupnog Dola, koji su u jednom dahu preslušali sve ono što je imao da kaže. Ono što im se posebno svidjelo jeste to da ni u jednom momentu nisu spomenute druge političke partije niti političari.

  Sinanović: Ubrzati izmjenu rješenja o pravu na porodiljnu naknadu od hiljadu KM u ZDK

Stupni Do je, kako je svima nama poznato, selo koje je 23.10.1993 od strane pripadnika HVO-a potpuno spaljeno i uništeno, te je u istom danu ubijeno 38 civila, od dvije do 70 godina starosti, dok su ostali preživjeli civili raseljeni.

Gospodara svjetova molimo da se šehidima Stupnog Dola smiluje, a ostalima podari sabura i snage u daljnjem životu!