Home » Organizovani kriminal u “Zenicatransu”: Dokumenti demantuju neznanje i populizam!

Organizovani kriminal u “Zenicatransu”: Dokumenti demantuju neznanje i populizam!

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (01.12.2021. godine) započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. U operativnoj akcija „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica.

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko Dobojskog kantona u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Federalne uprave policije. Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno”, navedeno je u saopćenju SIPA-e od 01.12.2021.godine kada je sprovedena akcija “Zeniacatrans”u kojoj je uhapšen gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i još 10 osoba.

Od tog dana, pa sve do danas, propagandna mašinerija zeničkog gradonačelnika, kao i mali broj budžetskih uhljeba i njihovih porodica koji su zaposleni u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima, na sve načine pokušali su da bezuspješno kompromituju istragu u ovom predmetu visoke korupcije kojeg pod budnim okom prate i međunarodne organizacije u BiH.

Optužnica, a kasnije i suđenje će otkriti sve detalje “operacije oduzimanja Autobuske stanice” i krajnje namjere organizirane kriminalne grupe. Sudski proces pokazat će sve dokaze optužbe, a ono s čim raspolaže istraživački tim našeg portala nedvojbeno ukazuje da je vrijedna nekretnina uvijek bila u vlasništvu preduzeća, odnosno radnika Zenicatransa.

Slika kazuje više nego hilajdu riječi.

U narednim danima objavit ćemo i mnogi zanimljivije dokumente koji potvrđuju sumnje radnika, ali i cjelokupne javnosti, da namjere organizirane kriminalne grupe nisu bile onakve kakvim im, vrlo nevješto, prikazuju u javnosti… Nastavit će se

Izvor: glasno.ba