Home » Otvoren 12. Sajam privrede-Tešanj 2016

Otvoren 12. Sajam privrede-Tešanj 2016

U Tešnju je danas, u prisustvu visokih zvaničnika, velikog broja uglednih bh. privrednika i gostiju svečano otvoren 12. Sajam privrede-Tešanj 2016. Organizator ovog tradicionalnog sajma je Udruženje privrednika Biznis centar Jelah u saradnji sa Općinom Tešanj, javlja reporter novinske agencije Patria.

Između ostalih, otvaranju sajma prisustvovali su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Na preko 3.000 kvadrata zatvorene i 7.000 kvadrata otvorene površine, na Sajmu, koji ima međunarodni karakter predstavit će se 120 različitih domaćih i inostranih izlagača. Među njima, će sa svim svojim brendovima predstaviti se i jedna od najuspješnijih bh. kompanija AS Group.

Ovo je do sada najveći održani Sajam, što pokazuje da Općina Tešanj i sama ova manifestacije postaju sve više prepoznatljivi kako u BiH tako i van njenih granica. Ove godine očekuje se da Sajam posjete delegacije diplomatskih predstavništva u našoj zemlji, te predstavnici svih nivoa vlasti.

Patria