Home » Otvoreno pismo Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice

Otvoreno pismo Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice

Otvoreno pismo Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice

Poštovani gradonačelniče Zenice, Fuade Kasumoviću, poštovani pomoćnici gradonačelnika i zaposlenici službi koje se bave problemima mjesnih zajednica, ovim putem se, nakon desetina dopisa, poziva, zahtjeva i molbi, obraćamo Vama i javnosti nadajući se da ćete napokon obratiti pažnju na brojne probleme mještana MZ Stranjani.

U minulom period slali smo dopise i tražili rješavanje gorućih problema stanovnika MZ Stranjani, a istaknut ćemo samo neke na koje nismo dobili nikakav, ili smo dobili odgovore koji jasno ukazuju da gradonačelnika Zenice I Gradsku upravu ne zanimaju problem mještana MZ Stranjani. A zašto? Nismo željeli nikada ni pomisliti da je razlog ignorisanja naših problema taj što u Savjet MZ nisu izabrani ljudi koji se po MZ “hvale da su oni osobe od povjerenja Fuada Kasumovića”. Te osobe NISU dobile povjerenje mještana Stranjana, a Vas i ovim putem pozivamo na saradnju i rješavanje nagomilanih problema mještana Stranjana.

Posebno ističemo da mještane ugrožava klizište koje prijeti zatvaranju riječnog korita, da su nam djeca u svakodnevnoj opasnosti zbog velikog broja pasa lutalica, da su lokalni putevi kroz selo u katastrofalnom stanju, a one koje smo pokušali sanirati donatorskim sredstvima nam je gradska inspekcija zabranila…Ovo je naše posljednje upozorenje na sve što se može desiti, a svakodnevno smo svjedoci blažim incidentima urtokovanim navedenim problemima. Vama na čast gradonačelniče ako i dalje budete ignorisali probleme mještana Stranjana samo zato što Savjet MZ ne čine osobe kod kojih ste često viđeni uz bogatu trpezu I u društvu osoba sumnjivog morala.

Za sve navedeno prilažemo dokumente koje smo Vam, nažalost, uzalud slali.

S poštovanjem,

Savjet MZ Stranjani