Home » Ovako se voli BIH: Travnički poduzetnik donirao respirator i postavio izazov bh. privrednicima!

Ovako se voli BIH: Travnički poduzetnik donirao respirator i postavio izazov bh. privrednicima!

Travnička kompanija ABA je danas najavila da kupuje respirator za JU Bolnica Travnika izazvala je oduševljenje medicinskih radnika i građana Travnika i ostatka BiH!

Adnan Baltić, direktor kompanije ABA d.o.o. za Agenciju DAN kaže da je ovih dana intenzivno razmišljao kako može pomoći, te da je, u razgovoru s doktorom Granovom, zaključio da je travničkoj bolnici trenutno najneophodniji respirator.

Kontaktirao je veliki broj svojih prijatelja širom svijeta i posrećilo mu se da je pronašao jedan neraspoređen. Kompanije ABA je odmah izvršila uplatu i respirator se u Travniku očekuje u narednih sedam dana.

“Kontaktiralo me dosta privrednika iz BiH, a svi sa željom da učine sličnu stvar, pa sam došao na ideju da za sve privrednike, koji su to u mogućnosti, pokrenem jednu vrstu izazova #pomozibolnicu. Osim respiratora našim hrabrim medicinarima je neophodna i druga oprema, ali i odijela, viziri, maske, pa zašto se ne angažovati i to im i ne pribaviti, pogotovo u trenutku kada se očekuje povećanje broja oboljelih. Mislim da je to neki minimum koji možemo uraditi.” izjavio je Baltić za Agenciju DAN.