Home » Ovdje se skrivao bjegunac Amel Sejfović

Ovdje se skrivao bjegunac Amel Sejfović

Nakon osmodnevnog bjekstva iz KPZ Sarajevo, danas je na području Zeničko-dobojskog kantona, u selu Buci kraj Visokog, uhvaćen Amel Sejfović.

Kako saznaje Dnevni avaz, Sejfovića je jutros uočio mještanin sela Buci kako izlazi iz napuštenog mlina nakon čega je o tome obavijestio policiju. Brzom reakcijom policije, Sejfović je odmah lociran.

Ugledavši da mu se približava policja, dao se u bijeg preko rijeke Fojnice gdje je i savladan. Tokom hapšenja, pružajući otpor, povrijedio je dvojicu policajaca.

On je danas prebačen u MUP KS, odakle je prema nezvaničnim informacijama prevezen u sarajevsku bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći odakle će biti vraćen u KPZ Sarajevo odakle je i pobjegao.

Sejfović sproveden na “mjesto zločina”, detalji skrivanja u mlinu kod Fojnice

Podsjećamo, u nedjelju u 14.30 sati MUP KS dobio je dojavu da je pritvorenik Amel Sejfović pobjegao iz sarajevskog zatvora. Sejfovića je, nakon što je pucao po zatvoru i uspio pobjeći, ispred zgrade KPZ-a na ulici čekao ga je saučesnik u bjekstvu na motoru, odakle su se uputili prema naselju Ciglane, gdje je motor pronađen.

  SIPA jutros uhapsila državnog ministra Miloša Lučića

Sejfovića je čekao Dževad Hazić koji ga je Audijem 3 vozio jedan dio puta, a potom je sjeo u Golfa 5 kojim je upravljao Mirza Fazlić, koji ga je prevezao u Visoko. Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Osim Fazlića i Hazića, uhapšeni su i pritvoreni i Amir Ibrahimi, te zatvorski stražari Nikola Simić i Armin Delalić, osumnjičeni za krivično djelo protuzakonito oslobađanje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor Miloš, osumnjičen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Sarajevska policija uhapsila je i Sanjina Borčaka koji je Sejfoviću osiguravao logistiku i hranu.

Avaz.ba