Home » Petev najavio promjene u početnoj postavi protiv Ukrajine

Petev najavio promjene u početnoj postavi protiv Ukrajine

Nogometna reprzentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Ukrajine, sutra na zeničkom Bilinom polju završana kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nakon neočekivanog poraza od Finaca nogometaši BiH izgubili su sve šanse da se bore za baraž, zbog čega susret s Ukrajincima nema rezultatski značaj za bh. tim.

Selektor Ivaylo Petev na današnjoj pres-konferenciji uoči susreti s Ukrajincima, nije direktno odgovorio da li razmišlja o ostavci, nakon neispjeha u kavlifikacijama.

– Razmišljam o Ukrajini, ne razmišljam ni o čemu drugo – kazao je bugarski stručnjak.

Naveo je da je jedini način da se prevaziđe situacija da se “nastavi raditi na  poboljšavanju iz dana u dan”.

– Mlađi igrači će biti iskusniji i naravno biće pobjeda. Sa pobjedama ide sve lakše. Mi smo u svakoj utakmici osim protiv Finaca bili dobri. U Francuskoj smo držali Francuze napete 10 protiv 11. Tada smo bili pravi. Sada ista situacija 10 protiv 11 i s obzirom na to da je u fudbalu sve glava, psiha i matematika, mi primamo dva gola. To je ista situacija, a gdje je Francuska, a gdje je Finska. To smo mi krivi. Moramo naći način da idemo dalje – kazao je selektor.

Navodi da razumije razočarenje javnosti i navijača,a li da to o sutra mogu ispraviti.

– Razumijem ih i najviše mi je žao zbog toga. U utakmici kada nam trebaju bod ili tri, mi smo izgledali tako. Moramo sutra izaći, boriti se i pokazati želju za pobjedu i da u nekom postotku barem izbrišemo to što je bilo protiv Finske – dodao je.

Petev je najavio da će sutra u Zenici biti velikih promjena u početnoj postavi naše selekcije.

– Ne mogu sada reći ko će igrati, ali će dobiti priliku igrači koji nisu igrali. Nemamo šanse za plasman, pa je moguće dati šansu igračima koji su igrali malo ili nisu igrali nikako. Nakon utakmice sutra ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro. Neka završi sutrašnja utakmica, ali bitno je da sutra odigramo dobro i odgovorno, te da pokažemo karakter koji je nedostajao u subotu – kazao je Petev.

Utakmica BiH – Ukrajina igra se sutra od 20. 45 sati.

Izvor: FENA