Home » PLBiH: Osam klubova podržava trokružni, četiri dvokružni sistem

PLBiH: Osam klubova podržava trokružni, četiri dvokružni sistem

Sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova BH Telecom Premijer lige održan je danas u hotelu Park u Vogošći.

Predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković su otvorili sastanak kojem su prisustvovali i potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus.

Direktor odjela za takmičenje i upravljanje događajima N/FSBiH Elmir Pilav predstavio je dva moguća modaliteta takmičenja za sezonu 2016/2017. – trokružni sistem i sistem takmičenja u dva dijela. Stav Komiteta za takmičenje iznio je predsjednik ovog tijela Sejdo Zukanović. Prvi sistem podrazumijeva 33 kola gdje se timovi međusobno sastaju po tri puta.

Kod takmičenja u dva dijela igrala bi se 32 kola. Timovi se međusobno sastaju po dva puta nakon čega se liga dijeli na ligu za prvaka i ligu za opstanak koje bi činilo po šest klubova.

Nakon konstruktivne rasprave predstavnici 8 klubova su trokružni sistem takmičenja ocijenili kao prihvatljiviji, dok je sistem takmičenja u dva dijela podržan od strane 4 kluba, a konačna odluka bit će donesena na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH koja će biti održana u utorak, 21. juna ove godine, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(Faktor.ba)